نمایندگی کانن
جستجو کردن
اشتراک گذاری

چگونه بر روی اجسام متحرک فوکوس کنیم؟

فوکوس بر روی اجسام متحرک یکی از چالش هایی است که افراد در هنگام عکاسی از سوژه های متحرک با آن مواجه می شود. به طور کلی می توان گفت بخش زیادی از عکس هایی که در طول روز گرفته می شود از سوژه های متحرک است خواه این سوژه ماشین در حال حرکت در خیابان باشد یا فرزند دلبندتان در حین مسابقات ورزشی. از همین رو فوکوس بر روی اجسام متحرک در بالا بردن کیفیت عکس های گرفته شده و حرفه ای بودن آنها نقش مهمی را ایفا می کند. 

اگر شما نیز در عکاسی از اجسام متحرک مشکل دارید بدانید که تنها نیستید و برای بخش زیادی از مردم فوکوس بر روی سوژه های متحرک یکی از بزرگ ترین چالش ها حین عکاسی است. اما خوشبختانه فوکوس کردن بر روی اجسام متحرک آنقدر که به نظر می رسد سخت نیست و برای انجام آن کافی است یک سری نکات و دستورالعمل های نسبتا ساده را رعایت کنید. 

در این مقاله به بررسی تمام روش های فوکوس دوربین بر روی اجسام متحرک می پردازیم اما در صورتی که دوربین شما به طور کلی در هنگام فوکوس مشکل دارد مقاله چگونه مشکل فوکوس دوربین کانن را برطرف کنیم؟ راهگشای شما خواهد بود.

چگونه بر روی اجسام متحرک فوکوس کنیم؟

فوکوس بر روی اجسام متحرک با فوکوس خودکار

مدهای فوکوس خودکار در دوربین های مختلف ممکن است کمی متفاوت باشند اما به طور کلی استفاده از این مدها یکی از روش هایی است که به شما برای فوکوس بر روی اجسام متحرک و ثبت تصاویر حرفه ای کمک می کند. در ادامه انواع مدهای فوکوس خودکار موجود بر روی دوربین های عکاسی را به طور کامل توضیح می دهیم:

  • مد فوکوس و قفل یا focus and lock: ویژگی اصلی این مد این است که پس از انتخاب آن تا زمان گرفته شدن عکس، فوکوس تغییری نمی کند.
  • مد فوکوس متوالی یا continuous focus: انتخاب این مد در هنگام عکاسی از سوژه های متحرک موجب می شود که فوکوس همراه با سوژه حرکت کند و دوربین به صورت ممتد فوکوس را تنظیم می کند.
  • فوکوس دستی یا manual focus: این مورد بیشتر برای عکاسی از سوژه های ثابت توصیه می شود زیرا برای استفاده از این مد باید دقیقا بدانید که سوژه در لحظه در کدام نقطه خواهد بود.
  • فوکوس تمام خودکار یا full auto focus: در صورت انتخاب این مد دوربین به صورت اتوماتیک در مورد فوکوس تصمیم می گیرد و کاربر هیچ نقشی در تنظیم فوکوس بر روی اجسام متحرک یا غیرمتحرک ندارد.
  • نقاط فوکوس گروهی یا expanded AF یا Group AF: این مد این امکان را به کاربر می دهد که به جای انتخاب یک نقطه فوکوس، چندین نقطه مختلف را به عنوان نقاط فوکوس انتخاب کند.
  • ردیابی یا tracking: این مد یکی از بهترین مدها برای عکاسی از سوژه های متحرک است. انتخاب این مد موجب می شود تا دوربین به صورت ممتد تنظیمات خود را تغییر دهد تا فوکوس بر روی سوژه های متحرک به درستی انجام شود.

به صورت کلی در هنگام عکاسی از سوژه هایی که سرعت حرکت بالایی دارند برای فوکوس بر روی سوژه های متحرک بهتر است تنظیمات فوکوس را بر روی فوکوس خودکار متوالی فیکس کنید و یکی از دو مد آخر را نیز انتخاب نمایید.

بیشتر بخوانید : معرفی کامل تمام دکمه های دوربین کانن

عکاسی از سوژه های متحرک با فوکوس دکمه پشتی

فوکوس دکمه پشتی یا back button focus یکی از تکنیک هایی است که در هنگام عکاسی از سوژه های متحرک بسیار کارآمد خواهد بود. افرادی که به عکاسی با دوربین عادت دارند حتما متوجه این نکته شده اند که در هنگام استفاده از فوکوس خودکار یا متوالی نگه داشتن دکمه شاتر به صورت نیمه نسبتا سخت بوده و همین امر موجب تنظیم نشدن فوکوس بر روی سوژه های متحرک می شود. با استفاده از تکنیک فوکوس دکمه پشتی کاربر می تواند به صورت ممتد سوژه خود را ردیابی کرده و فوکوس را بر روی آن تنظیم کند. 

توجه کنید که در این حالت ثبت عکس کماکان با دکمه شاتر خواهد بود و دکمه پشتی صرفا برای فوکوس به کار می رود. برای فعال کردن فوکوس دکمه پشتی و فوکوس بر روی اجسام متحرک لازم است ابتدا به بخش تنظیمات رفته و تغییراتی را اعمال کنید. این تغییرات بسته به مدل دوربین متفاوت است بنابراین بهترین روش برای پیدا کردن این تغییرات این است که مدل دوربین خود را همراه با کلمات back button focus در اینترنت جست و جو کرده و طبق دستورالعمل گفته شده پیش بروید.

استفاده از ایزوی خودکار برای عکاسی از سوژه های متحرک

اگر جزو افرادی باشید که تا حدودی از عکاسی سررشته دارید حتما می دانید که به جز در موارد خاص، وجود هرگونه تاری در عکس ثبت شده نشان از غیرحرفه ای بودن عکس بوده و از ارزش آن کم می کند. تار شدن تصاویر بیشتر در هنگام عکاسی از اجسام متحرک رخ می دهد و یکی از دلایل اصلی آن نیز صحیح نبودن فوکوس بر روی اجسام متحرک است. 

یکی از مواردی که به کمک کاربر آمده و موجب بهتر شدن تصاویر ثبت شده می شود استفاده از ایزوی خودکار است. ترکیب سرعت شاتر بالا و ایزوی حداکثری یک ترکیب مناسب برای عکاسی از اجسام متحرک است. اما در ایزوی خودکار می توانید از سرعت شاتر حداقلی و ایزوی حداکثری نهایت استفاده را ببرید. 

یکی از ترکیباتی که با استفاده از آن کاربر می تواند از سوژه های متحرک عکس های حرفه ای بگیرد شاتر 500/1 ثانیه و حداکثر ایزوی 6400 است. البته در صورتی که قصد عکاسی از سوژه های با سرعت بالا را دارید بهتر است میزان سرعت شاتر را بر روی 1000/1 ثانیه تنظیم کنید.

استفاده از مد اولویت دیافراگم برای عکاسی از سوژه های متحرک

استفاده از مد اولویت دیافراگم زمانی بهترین عملکرد را دارد که به صورت همزمان با ایزوی خودکار به کار رود. تنظیم دیافراگم به شما این امکان را می دهد که دیگر نیازی به تنظیم دیگر المان های نوردهی نداشته باشید. در شرایط نوری ضعیف بهتر است اندازه دیافراگم را افزایش داده و در شرایط نوری قوی و مکان های پرنور اندازه دیافراگم را کاهش دهید.

تنظیم نقطه دید برای تنظیم فوکوس روی سوژه های متحرک

یکی از ابتدایی ترین بخش ها در مبانی عکاسی انتخاب کادر مناسب است و این مساله در هنگام عکاسی از سوژه های متحرک اهمیت دو چندانی پیدا می کند. از همین رو یکی از راه های عکاسی از اجسام متحرک این است که همراه با سوژه تا حدودی جابجا شوید. این مساله موجب می شود که فوکوس بر روی اجسام متحرک دقیق تر شده و در نتیجه عکس به اصطلاح شارپ تر شود. مورد بعدی در ترکیب بندی عکاسی از اجسام متحرک این است که سوژه ضد نور نبوده و نور از رو به رو به آن بتابد.

گرفتن تعداد زیادی عکس

یکی از تکنیک هایی که عکاس های حرفه ای برای عکاسی از سوژه های متحرک استفاده می کنند گرفتن تعداد بسیار زیادی عکس از سوژه است. به همین علت است که اگر سری به هارد اکسترنال عکاسان ورزشی یا مجلات بزنید تعداد بسیار زیادی عکس مشابه پیدا می کنید. 

آنها در نهایت پس از بررسی تمامی تصاویر، موردی که در آن فوکوس بر روی اجسام متحرک به صورت دقیق تر انجام شده را به عنوان عکس اصلی انتخاب می کنند. برای استفاده از این تکنیک لازم است که تنظیمات دوربین خود را بر روی عکاسی پیاپی یا burst mode تنظیم کنید. این گزینه در تمامی دوربین های عکاسی وجود دارد اما روش فعال کردن آن در مدل های مختلف متفاوت است. برای پیدا کردن نحوه فعال سازی عکاسی پیاپی بهتر است عبارت زیر را در گوگل جست و جو کنید:

How to enable burst mode in …. و در قسمت نقطه چین مدل دوربین خود را بنویسید.

سخن آخر

عکاسی از سوژه های متحرک تکنیک های خاص خود را دارد و تنها به موارد گفته شده محدود نمی شود. در صورتی که حرفه شما با عکاسی از اجسام متحرک گره خورده است می توانید به مقاله راهنمای خرید دوربین عکاسی مناسب مراجعه نمایید. برای راهنمایی های بیشتر نیز می توانید به نمایندگی کانن واقع در مرکز سخت افزار ایران مراجعه کنید و از مشاوران این مرکز برای انجام تنظیمات بیشتر بر روی دوربین خود کمک بگیرید. در این مرکز تمامی خدمات مربوط به دوربین های کانن اعم از مشاوره فروش و تعمیرات انجام می شود.

3/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید