اشتراک گذاری

آشنایی با دیافراگم در عکاسی

دیافراگم در عکاسی یکی از سه اصل اساسی و ضروری آموزش عکاسی بوده و اهمیت زیادی دارد. با توجه به اینکه دیافراگم دوربین به عنوان مهم ترین تنظیمات آن شناخته می شود، می تواند روی تصاویر شما تاثیر بسزایی داشته باشد.

شما می توانید با استفاده از تنظیمات دیافراگم، اندازه آن را تغییر داده و بر روشنایی تصاویر اثرگذار باشید. بنابراین برای استفاده از این تکنیک ها لازم است با آن و نحوه کار آن آشنایی داشته باشید که در این مبحث به آن اشاره می کنیم.

دیافراگم در عکاسی

دیافراگم در عکاسی به چه معناست؟

برای اینکه با دیافراگم در عکاسی آشنا شویم، لازم است ابتدا کمی بیشتر راجع به مفهوم آن بدانیم. دیافراگم دوربین در واقع دریچه ای درون لنز دوربین بوده که به واسطه آن، نور به داخل بدنه دوربین انتقال می یابد. دیافراگم در حقیقت عملکردی همانند چشم انسان دارد.

زمانی که انسان در محیط های پر نور یا تاریک حضور دارد، سایز مردمک چشم با توجه به شرایط تغییر می کند و تنگ تر یا گشاد تر می شود. در دنیای عکاسی نیز به مردمک لنز شما دیافراگم می گویند که شما به عنوان یک عکاس می توانید با بزرگ یا کوچک تر کردن آن، نور بیشتر یا کمتری به سنسور دوربین کانن خود برسانید.

دیافراگم در عکاسی چه تاثیری دارد؟

دیافراگم در عکاسی می تواند اثرات زیادی داشته باشد که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم:

1.دیافراگم بر میزان نوردهی عکاسی تاثیر دارد

دیافراگم دوربین می تواند تاثیرات زیادی روی عکس شما داشته باشد که یکی از مهم ترین آن ها، تاثیر بر میزان روشنایی یا نوردهی تصاویر است. زمانی که اندازه دیافراگم را تغییر می دهید، نوری که به سنسور دوربین شما می رسد نیز تغییر کرده و می تواند بر روشنایی عکس های شما اثرگذار باشد.

یک دیافراگم زمانی که باز می شود، می تواند نور زیادی از خود عبور داده و عکس شما روشن می شود. اما با دیافراگم کوچک، نور کمی عبور داده شده و عکس ها تیره تر و تاریک تر می شود. بنابراین هنگامی که در خانه و یا در شب قصد عکاسی دارید، دیافراگم دوربین خود را باز کنید تا تصاویر شما روشن تر و واضح تر شوند.

دیافراگم دوربین

2. دیافراگم بر عمق میدان تاثیر دارد

از دیگر تاثیرات دیافراگم در عکاسی، مربوط به عمق میدان است. عمق میدان عکس به بخشی می گویند که قسمت جلویی عکس واضح تر و شارپ تر از بخش های انتهایی عکس به نظر می آیند. برخی از تصاویر که دارای عمق میدان کمی هستند، پس زمینه عکس آن ها خارج از فوکوس بوده و تصاویری که از عمق میدان زیادی برخوردار هستند، دارای پس زمینه و پیش زمینه شارپ و واضحی هستند.

به این ترتیب برای اینکه این رابطه در ذهن شما باقی بماند، باید بدانید که باز بودن دیافراگم دوربین باعث می شود بخشی از پس زمینه عکس شما تار و محو گردد و شارپ نباشد. از دیافراگم دوربین اغلب برای پرتره یا عکاسی از اشیایی که قصد دارند آن ها را واضح نمایش دهند و پس زمینه آن ها تار باشد، استفاده می کنند.

تاثیر دیافراگم در عکاسی

عدد دیافراگم دوربین چگونه نمایش داده می شود؟

دیافراگم عکاسی را با عددی به نام عدد f یا f-stop نمایش می دهند. به این ترتیب زمانی که در دوربین خود قبل از عدد، حرف f را مشاهده کردید، باید بدانید که این عدد مربوط به دیافراگم دوربین است. به این ترتیب از f-stop می توان به عنوان روش توصیف اندازه دیافراگم برای عکس یاد کرد.

اگر با مشکل تار شدن عکس در دوربین کانن مواجه هستید کلیک کنید.

محدوده دیافراگم در عکاسی

یکی از مهم ترین مطالبی که باید درباره دیافراگم در عکاسی بدانید این است که محدوده دیافراگم دوربین کدام است. در صورتی که عدد f کوچک باشد، بیانگر دیافراگم بازتر بوده و عدد f بزرگ نشان دهنده دیافراگم کوچک تر و بسته تر است. با توجه به اینکه اغلب ما ارزش بیشتر را به عدد بزرگ تر می دهیم، ممکن است در این جا عکاسان را به اشتباه بیندازد و باعث ایجاد سردرگمی برای آن ها شود.

نحوه تنظیم دیافراگم در عکاسی چگونه است؟

در صورتی که قصد دارید دیافراگم در عکاسی را به صورت دستی تنظیم کنید، با دو حالت روبرو می شوید. یکی از آن ها مد تقدم دیافراگم (aperture-priority) بوده و دیگری مد دستی (manual mode) است. در بسیاری از دوربین ها حالت تقدم دیافراگم را به شکل A یا AV نمایش داده و حالت دستی را با شکل M نمایش می دهند. برای آشنایی بیشتر با نحوه ی تنظیم دیافگرام از کارشناسان ما در نمایندگی کانن مشاوره بگیرید.

3.2/5 (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید