جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

اگر به تازگی یک دوربین کانن خریداری کرده‌اید و تا به حال از دوربین DSLR استفاده نکرده‌اید، قطعاً پس از درآوردن آن از داخل جعبه، گزینه‌ها و دکمه‌های روی دوربین شما را گنگ می‌کند. اگر تازه کار هستید و نمی‌دانید چگونه باید از دوربین خود استفاده کنید، مطلب آموزش عکاسی با دوربین کانن برای شما نوشته شده است.

آموزش عکاسی با دوربین کانن

آموزش عکاسی با دوربین کانن

اگرچه پست آموزش عکاسی با دوربین کانن برای کاربرانی تهیه شده که از دوربین Canon استفاده می‌کنند، اما اگر از دوربین‌های دیگر برندها استفاده می‌کنید هم این مطلب می‌تواند برای شما سودمند باشد؛ زیرا کلیات فناوری‌ها در دوربین‌ها یکی است و فقط در هر مدل،‌ با نام متفاوتی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

امیدواریم مطالبی که در این پست گردآوری شده، به شما کمک کند تا با دوربینی که در اختیار دارید آشنایی بیشتری کسب کرده و بتوانید با آن عکس‌های بهتری بگیرید. اگر نمی‌توانید در مدت کوتاهی مهارت عکاسی را کسب کنید هم نباید نا امید شوید. عکاسی مهارتی است که برای یادگیری به زمان زیادی نیاز دارد و بسیاری از اصول عکاسی یاد گرفتنی نیستند و در مرور زمان آن‌ها را فرا خواهید گرفت.

بیشتر بخوانید: تعمیر لنز دوربین کانن ، حرفه ای و دقیق

دوربین DSLR چیست؟

یک دوربین DSLR (دیجیتال تک لنزی بازتابی)، دوربینی با یک آینه‌ی داخلی و سیستم منشور است. این سیستم برای هدایت نور از لنز تا منظره‌یاب استفاده می‌شود تا شما بتوانید عکسی که قرار است ترسیم شود را ببینید. ما در آموزش عکاسی با دوربین کانن ما به بخش‌های مختلف دوربین‌ها می‌پردازیم.

چگونه دوربین را در دست بگیریم؟

اولین چیزی که شما باید در آموزش عکاسی با دوربین کانن بدانید این است که چگونه باید یک دوربین DSLR را به درستی در دست بگیرید. این خیلی مهم است که در هنگام عکاسی کم‌ترین حرکت را داشته باشید؛ چرا که لرزش منجر به ثبت یک عکس تار خواهد شد. اکثر دوربین‌های DSLR سنگین هستند و باید آن ها را با دو دست نگه دارید. این باعث می‌شود لرزش دوربین به کمترین حد خود برسد.

اگر راست دست هستید، دوربین را با دست راست خود نگه دارید و یکی از انگشت‌های دستتان را روی دکمه‌ی شاتر نگه دارید. عکاسان معمولاً از انگشت اشاره برای دکمه شاتر استفاده می‌کنند. با دست دیگر خود نیز می‌توانید لنز را نگه دارید و زوم و فوکوس آن را تنظیم کنید. ایده‌آل است که دوربین را نزدیک به بدنتان نگه دارید. این به لرزشگیری هر چه بیشتر کمک می‌کند. اگر به هیچگونه نمی‌توانید عکاسی بدون لرزشی را انجام دهید، توصیه می‌کنیم یک سه پایه مخصوص دوربین DSLR تهیه کنید و دوربین را روی آن قرار دهید تا هنگام عکاسی در جای ثابتی قرار داشته باشد.

آموزش نصب لنز دوربین کانن

لازم به ذکر است که دوربین‌های DSLR از لنزهایی استفاده می‌کنند که شما می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. بنابراین باید مطمئن باشید لنز روی دوربین نصب شده است. برای نصب لنز می‌توانید از دکمه‌ای که روی لنز و دوربین تعبیه شده کمک بگیرید. اگر از لنز Kit استفاده می‌کنید (لنزی که به صورت پیشفرض همراه با دوربین شما عرضه شده است) احتمالاً آن دارای دو حالت فوکوس خودکار و فوکوس دستی خواهد بود که این دو به ترتیب با نام AF و MF روی لنز نمایان هستند. شما با کشیدن کلید روی لنز به سمت یکی از این دو گزینه، می‌توانید انتخاب کنید که عملیات فوکوس به چه شکلی انجام شود.

در حالت فوکوس خودکار، دوربین می‌تواند با هوش خود تشخیص دهد که سوژه عکس شما در کادر چه کسی یا چه چیزی است و سپس روی آن فوکوس کند. اما در حالت فوکوس دستی شما باید با چرخاندن بخش جلویی لنز، فوکوس را روی سوژه انجام دهید.

در ادامه پست اموزش عکاسی با دوربین کنون به شما می‌آموزیم که می‌توانید با حالت‌های مختلفی به صورت دستی یا اتوماتیک، با دوربین Canon خود عکاسی کنید. در نظر داشته باشید که نباید در محیط‌های آلوده لنز دوربین را عوض کنید، زیرا این کار باعث ورود گرد و غبار روی سنسور اصلی می‌شود و این می‌تواند روی عکاسی شما تأثیر منفی بگذارید.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: چگونه مشکل فوکوس دوربین کانن را برطرف کنیم ؟

آموزش آغاز کار با دوربین

در تمام دوربین‌ها حالت عکاسی خودکار (Auto Mode) وجود دارد که به صورت پیشفرض فعال است تا شما با کمترین دانشی بتوانید از دوربین خود استفاده کنید. در اکثر دوربین‌ها حالت خودکار می‌تواند از پس شرایط مختلف برآید و عکس مناسبی را حاصل کند. با این حال این یعنی حالت خودکار نمی‌تواند تمام قدرت یک دوربین را در اختیار شما بگذارد. شما برای آنکه بتوانید از حالت‌های مختلف دوربین به جز حالت خودکار استفاده کنید، باید غلطکی که در بالای دوربین، در سمت راست تعبیه شده است را بچرخانید. نگران نباشید، ما در پست آموزش عکاسی با دوربین کانن همه‌ی این حالت‌ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

آموزش حالت‌های مختلف عکاسی

شما با چرخاندن این غلطک می‌توانید بین حالت‌های مختلف عکاسی با دوربین خود جابجا شوید. بین حالت‌های خودکار و دستی معمولاً حالت‌های مختلف دیگری نیز وجود دارد که بسته به سوژه عکاسی خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه پست آموزش عکاسی با دوربین کانن شما را با این حالت‌ها آشنا خواهیم کرد.

  • حالت P: این حالت برنامه‌ریزی خودکار (Program Automatic) نام دارد. این در واقع یک نوع دیگر حالت خودکار است،‌ با این تفاوت که شما روی برخی از تنظیمات نظیر نوردهی، ایزو و وایت بالانس کنترل خواهید داشت.
آموزش عکاسی با دوربین کانن
  • حالت A یا Av: این حالت اولویت دیافراگم (Aperture Priority) نام دارد. این حالت، نیمه اتوماتیک و نیمه دستی است. اولویت دیافراگم بدان معناست که شما می‌توانید گشودگی دیافراگم را تنظیم کنید (که برای کنترل عمق میدان مفید است) و دوربین با هوش خود نور صفحه را قضاوت کرده و نوردهی و سرعت شاتر درست را تنظیم کند. شما می‌توانید در این حالت کنترل ایزو، نوردهی و وایت بالانس را نیز بر عهده بگیرید.
نحوه عکاسی با دوربین کانن
  • حالت S ، T یا Tv: این حالت اولویت شاتر (Shutter Priority) نام دارد. اولویت شاتر مشابه حالت اولویت دیافراگم است،‌ با این تفاوت که شما می‌‌توانید سرعت شاتر را تنظیم کنید و اجازه دهید دوربین با سنجیدن نور صحنه، گشودگی دیافراگم را تنظیم کند. برای عکاسی از یک پرنده‌ی در حال حرکت یا نمایش حرکت در یک عکس اکسپوژر بلند می‌توانید از این حالت استفاده کنید.
حالت tv mode دوربین کانن
  • حالت M:‌ در نهایت حالت دستی (Manual) قرار دارد که کنترل کامل دوربین را به دست شما می‌سپارد. از سرعت شاتر و دیافراگم گرفته تا نوردهی، ایزو و وایت بالانس، همه‌ی این تنظیمات را می‌توانید به سلیقه‌ی خودتان انجام دهید.
حالت m mode دوربین کانن

تعمیرات تخصصی دوربین کانن

اگر نیاز به خدمات تعمیر هریک از مدل های دوربین کانن دارید، نمایندگی مجاز canon مرکز سخت افزار ایران در خدمت شماست. تعمیر دوربین های عکاسی و فیلمبرداری به هیچ عنوان ساده نیست و حساسیت های خاص خود را در باز و بسته کردن قطعات و … دارد. اگر تعمیرکار تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد ممکن است مراحل کار را به درستی انجام ندهد. در این صورت نه تنها دوربین شما تعمیر نمی شود بلکه مشکلات و ایرادهای بیشتری نیز در آن ایجاد می شود و به مرور زمان دیگر قابل استفاده نیست. بهترین کار این است که دوربین تان را به یک مجموعه مجهز، معتبر و با سابقه تحویل دهید تا آن را به نحو احسن ترمیم کنند.

واحد تعمیرات نمایندگی دوربین کانن، تخصصی ترین و با کیفیت ترین سرویس های تعمیراتی را در این زمینه به شما عزیزان ارائه می دهد. تکنسین های این مرکز از تجهیزات و قطعاتی استفاده می کنند که همگی از جدیدترین نمونه های دنیا هستند. مهارت و تجربه بالای همکاران ما به آنها این امکان را داده است که عملیات تعمیر دوربین کنون را هم سطح با آخرین استانداردهای روز دنیا انجام دهند.

فیلم آموزش تنظیمات و نحوه ی کار با دوربین کانن

در این فیلم آموزشی تنظیمات دستی دوربین کانن را به شما یاد میدهیم:

آموزش مفاهیم ایزو، دیافراگم و سرعت شاتر

ایزو یک معیار از حساسیت سنسور دوربین شما نسبت به نور است. این اصطلاح در فیلمبرداری ایجاد شده و هیچ تفاوتی با عکاسی ندارد. حساسیت ISO به صورت عددی از ISO 100 (حساسیت کم) تا ISO 6400 (حساسیت بالا) و فراتر از آن بسته به مدل دوربین Canon شما، به نمایش درمی‌آید. هرچه محیط برای عکاسی روشن‌تر باشد، شما باید مقدار ISO را کاهش دهید و هرچه محیط تاریک‌تر شد، به طبع ISO نیز باید بیشتر شود. توجه داشته باشید که هرچه مقدار ایزو کمتر باشد، عکس باکیفیت‌تری ثبت خواهد شد. پس تا حد امکان این مقدار را پایین نگه دارید.

ایزو، دیافراگم و سرعت شاتر همگی جزو مثلث نوردهی هستند که بخش مهمی از آموزش عکاسی با دوربین کانن را شامل می‌شوند. این 3 گزینه مقدار نور ورودی به دوربین (دیافراگم و سرعت شاتر) یا میزان روشنایی مورد نیاز دوربین (ایزو) را تنظیم می‌کنند. هر سه این گزینه‌ها با یکدیگر مرتبط هستند و می‌توانند روی دو گزینه‌ی دیگر تأثیرگذار باشند.

به طور کلی هرچه می‌خواهید عمق میدان بیشتر در تصویر شما نمایان شود یا پس زمینه‌ی سوژه تارتر دیده شود، باید اندازه دیافراگم را افزایش دهید (به طور مثال روی f/4.0 بگذارید). در عکس از مناظر طبیعی شما عمق میدان زیادی می‌خواهید. این درحالیست که برای عکاسی پرتره باید عمق میدان به کمترین حالت برسد. همچنین هر چه سوژه شما متحرک‌تر شود نیز باید سرعت شاتر افزایش پیدا کند تا تصویر شفاف باشد. توجه داشته باشید که اگر سوژه ثابت باشد و سرعت شاتر زیاد باشد، به احتمال زیاد عکس شما تار خواهد افتاد.

آموزش عکاسی با دوربین کانن : وایت بالانس چیست؟

اگر با فرمت JPEG عکاسی می‌کنید، شما باید پیش از عکاسی از میزان وایت بالانس عکس خود مطمئن شوید، زیرا برخلاف فرمت RAW دیگر قادر به تغییر مقدار آن نخواهید بود. وایت بالانس می‌تواند به میزان قابل توجهی روی رنگ عکس شما تأثیرگذار باشد. احتمالاً متوجه شده‌اید که گاهی تصاویر شما به رنگ آبی تمایل دارند و گاهی نیز نارنجی به نظر می‌رسند. این کار با وایت بالانس انجام می‌شود و در حالی که می‌توانید با کامپیوتر خود نیز آن را تنظیم کنید، اما وقتی در هنگام عکاسی آن را در خود دوربین تنظیم کنید، همه کار ساده‌تر پیش می‌رود.

منابع نوری مختلف (مانند خورشید، لامپ، نورهای مهتابی فلورسنت و غیره) نور را با طول موج متفاوتی ساطع می‌کنند و رنگ متفاوتی نیز دارند که به این موارد دمای رنگ نیز گفته می‌شود. در پست آموزش عکاسی با دوربین کانن شما را با گزینه‌های بخش وایت بالانس آشنا خواهیم کرد که می‌تواند روی ثبت عکس‌هایی زیباتر توسط شما بسیار مؤثر باشد.

  • Daylight : از این حالت برای عکاسی در زیر نور خورشید، در روز روشن که نور طبیعی به قدر کافی وجود دارد استفاده کنید.
  • Cloudy : از این حالت در روزهای ابری که نور طبیعی کمتری در محیط وجود دارد استفاده کنید. این حالت، گرمای بیشتری به عکس‌هایتان اضافه می‌کند.
  • Shade : از این حالت برای عکاسی از یک سوژه که در سایه وجود دارد استفاده کنید. سایه معمولاً خنکی تولید می‌کند؛ پس به گرمای بیشتر نیاز دارید.
  • Tungsten : از این حالت برای عکاسی در محیط‌های داخلی و زیر لامپ‌های معمولی یا زیر نور لامپ‌های خیابان استفاده کنید.
  • Fluorescent : با استفاده از این حالت، دمای سبز/آبی وقتی در یک محیط داخلی عکاسی می‌کنید، متعادل می‌شود.
  • Flash : فلاش  دوربین کانن یک خنکی آبی رنگی به عکس‌ها اضافه می‌کند؛ با این حالت به عکس‌هایتان گرما ببخشید.

آموزش فرمت مناسب عکاسی با دوربین canon

در این بخش از آموزش عکاسی با دوربین کانن می‌توانید با بهترین فرمت فایل برای عکاسی مد نظر خود آشنا شوید. شما برای عکاسی می‌توانید از صفحه تنظیمات دوربین Canon که روی صفحه نمایشگر LCD نمایان می‌شود، می‌توانید فرمت دلخواه خود را انتخاب کنید.

اگر نیازی به تنظیمات نرم افزاری پیشرفته در تصاویر خود با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری مانند Adobe Photoshop ندارید و می‌خواهید عکس ثبت شده را در کمترین زمان ممکن در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید، توصیه می‌کنیم از فرمت رایج JPEG استفاده کنید. 

اما اگر می‌خواهید با کامپیوتر خود تنظیمات مختلف یک عکس را تغییر دهید تا بهترین نتیجه حاصل شود، توصیه ما استفاده از فرمت خام RAW است. توجه داشته باشید که در عکس‌هایی با فرمت JPEG نیز می‌توانید تغییرات ایجاد کنید، اما وسعت این تغییرات در فرمت RAW به مراتب بیشتر است.

برای عکاسی با دوربین کانن ، دوربین خود را تمیز کنید

در طول زمان، طبیعیست که گرد و غبار روی دوربین DSLR شما بنشیند. شما باید از یک پارچه میکرو فیبر و یک اسپری هوا برای تمیز کردن دوربین خود استفاده کنید. با این کار، عمر مفید آن را افزایش می‌بخشید و دوربینی سالم‌تر خواهید داشت. امیدواریم پست آموزش عکاسی با دوربین کانن برای شما مفید واقع شده باشد.

4.5/5 (82 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید